Välkommen att delta i en social konstprocess på Orust där vi bär vittnesmål från krig, förföljelse, flykt och exil tillsammans!

Under den här sommaren går jag kursen INDIVIDUAL PROJECT – in Social art in the More than human realms with focus on places and communities på HDK/Valand.

Som del av kursen initierar jag processen OUR STORIES. READ.LISTEN.WALK.  En kollektiv process där vi tar del av berättelser från krig, förföljelse, flykt och exil genom att högläsa tillsammans, lyssna i tystnad och vandra i tystnad.

Under en vecka I sommar kommer vi att högläsa boken ”Hopp. Doaas flykt till Sverige”. Boken skildrar en ung kvinnas oerhörda resa från revolutionens och krigets Syrien till en fristad i Sverige.

Efter fem dagar högläsning gör vi en vandring i tystnad genom landskapen på Orust. Vandringen börjar och slutar vid platsen där vi tagit del av Doaas berättelse.

Varje läsning kommer att publiceras online under en vecka efter det att läsningen ägt rum innan den tas bort. På så vis kan den som vill ta igen missade bitar av berättelsen. Håll utkik på hemsidan efter länk till läsningarna.

Du är välkommen att delta under hela eller delar av processen! Länk till förlagets hemsida om boken vi kommer att läsa
https://www.bokforlagetpolaris.se/hopp/t-0/9789177950042

Artist statement om processen

Praktisk information