Dag 3 Högläsningen – Lyssna

Nu kan du lyssna på högläsningen dag 3

Här är länken till läsningen.

Johan, Sandra och jag läste. Melker kom in en stund.
Jag har hört att flera lyssnar online.

Jag kände mig sårbar innan gårdagens läsning

Hade bland annat ett ryggproblem som gjort att jag behövt sova sittandes

Så under läsningen berättar FSA-aktivisten Bassem att han utsattes för just detta som en tortyrmetod av de syriska regeringsstyrkorna

Läsningen lyfte mig till att både få mer distans och mer närvaro i mina egna utmaningar

Nu är det två dagar läsning kvar och sedan vandring på söndag

Kom och delta! Det är kraftfullt!

Kort sammanfattning av läsning dag 3. Varning för spoilers:

Doaas familj kommer tillrätta som flyktingar i Egypten. De har de svårt att försörja sig och de längtar hem till Syrien, men de tas emot med kärlek och öppna armar av Egypten under ledning av Muhammad Mursi och muslimska brödrarskapet. Saker och ting förändras snabbt när muslimska brödrarskapet avsätts i en statskupp och Abd al-Fattah al-Sisi kommer till makten. Den nya regeringen för med sig en restriktiv flyktingpolitik och istället för medkänsla möts Doaas familj allt oftare av glåpord och förakt. Doaa blir allt svagare och svimmar ofta av utmattning.
Familjen skapar nya vänskapsband främst med andra syriska flyktingar. En av dem är den före detta FSA-aktivisten Bassem, som förälskar sig i Doaa. Bassem blir som en älskad familjemedlem och han friar ihärdigt till Doaa, som dock inte är intresserad av giftermål, varken med Bassem eller någon annan. I sin förtvivlan deklamerar Bassem att om han inte kan få leva med Doaa, kommer han att återvända för att dö i kriget som martyr. Det blir vändpunkten för Doaa, som vid insikten av att kanske förlora honom, inser att hon håller mycket av honom och bestämmer sig för att tacka jag till giftermål med honom.

Länk till OUR STORIES