Dag 2 Högläsningen – Lyssna

Nu kan du lyssna på högläsningen dag 2 i OUR STORIES.

Här är länken till läsningen.

Det är en sällsam upplevelse att låta Doass berättelse genom våra röster fylla det gamla hamnmagasinet omgivet av havet och av sommargäster

Tid och rum löses upp och sammanflätas på ett vackert vis

Daraa 2011 blir levande här i Slussen 2022 och Doaa och hennes familjs erfarenheter tar plats här tillsammans med oss.

Jag känner mig säker på att läsningarna spelar roll, även för de som inte är på plats och lyssnar. Att det faktum att de äger rum spelar roll på något vis.

Imorgon läser vi 3:e dagen. Det går bra att komma en stund och lyssna. Det finns kaffe!

För de som vill kommer här en kort sammanfattning av läsningen dag 2. Varning för spoilers för den som tänkt läsa boken vid annat tillfälle:

Doaas hemstad Daraa belägras av regeringsstyrkorna som menar att de ska rensa staden från ”terrorister”. I själva verket grips, försvinner eller dödas alla som haft med demonstrationerna att göra. FSA – Fria Syriska armén bildas men Doaa är inte längre en del av motståndet. Hennes pappa har förbjudit henne från att delta i rädsla för de fruktansvärda konsekvenser de sett drabbar dem som gör så. Hon försöker nu tillsammans med sin familj överleva dag för dag under svåra omständigheter med knappt någon mat och omgiven av brutalitet. Till slut bestämmer familjen sig för att fly från Syrien och de lyckas med hjälp av en släktings mutor ta sig över gränsen till Jordanien.

Länk till OUR STORIES